Bank Hírek

Friss hírek és információk a bankok és egyéb pénzügyi szervezetek világából

Egyéni keresés

TWITTER

Friss topikok

A globális pénzügyi válság II. rész – A múlt ismétli önmagát?

2009.11.28. 18:21 | Bankhirek | Szólj hozzá!

Valószínűleg kevesen vannak, akiknek egyáltalán nem mond semmit az 1929-es Nagy Gazdasági Világválság kifejezés. Emlékszem, a történelemkönyv említést tett róla, bár arra nem igazán emlékszem, hogy túlságosan nagy hangsúlyt fektetett volna a témának. Pedig így, 80 év távlatából is, az az októberi szombaton kiszabadult szellem, elég hihetetlen, de még ma is kísért.

 Mindig, amikor valahol említésre kerül az 1929-es krach, valahogy mindig egy fekete-fehér, szemcsés filmhíradó képei sejlenek fel a képzeletemben, ahol elegáns úriemberek és menő suhancok futnak versenyt a kereskedési terem izgalommal és hévvel vegyes színpadán. Mint egy gyorsított felvétel, ahol reménykedő, kapkodó, feszült arckifejezésekben tükröződik a nem kívánt jövő, ami ma már tudjuk, életeket és sorsokat formált és döntött romba a következő évtizedekre.  A történelemtudorok nagy örömére természetesen tartogatott jó néhány történetet csalókról, gazságokról, és számtalan nyilvánvaló visszaélésről, amelynek megoldása a jövő reformereire várt.

Teljes cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://bankhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr971559180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása